12 Haziran 2018 Salı

Patatesli İçli Köfte




Malzemeler:
-1 su bardağı bulgur
-1 çay bardağı irmik
-1/2 çay bardağı un
-1 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı reyhan
-1 tatlı kaşığı tuz
-soğuk su
İçi İçin:
-4 adet patates
-1 adet soğan
-tuz, kara biber, pul biber, reyhan
-1 tatlı kaşığı tereyağı
Kızartmak İçin:
-150 gr tereyağı
-1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı: Bulgur ve irmiği derin kab içerisine koyup üzerine yaklaşık 2 su bardağı soğuk su ekleyip karıştırıp üzeri örtülü şekilde 30 dk bekletin.
İçi için patatesi haşlayıp ezin.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurup ocaktan alıp baharatlarla birlikte patatese ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın.
Dinlenen bulgura yumurtayı ekleyip 15-20 dk yoğurup un, reyhan ve tuzu ekleyip gerekirse biraz su ekleyip 15-20 dk daha yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp parmağınızla içlerini oyup soğuyan patatesli harçtan koyup ağzını kapatıp istediğiniz gibi  oval veya yuvarlak şekil verin.
Tencereye su koyup biraz tuz ekleyip kaynayınca hazırladığınız köfteleri 5 dk kadar haşlayıp sudan alın.
Üzeri için tereyağını eritip pul biberi ekleyip karıştırıp pişen köfteleri tereyağında kızartıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails