5 Mart 2009 Perşembe

Yayla Çorbası




Malzemeler:
-2 su bardağı yoğurt
-5 su bardağı soğuk su
-3 çorba kaşığı pirinç
-1 tatlı kaşığı un
-1 yumurta
-1 çorba kaşığı zeytin yağı
-tuz
Üzeri İçin:
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı:Yoğurdu tencereye koyup yumurta ve unu ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
Hazırladığınız yoğurtlu karışıma pirinç tuz ve su  ekleyip orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Kaynayan çorbanın altını kısıp pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Üzeri İçin tereyeğını eritip naneyi ekleyip kavurun.
Pişen çorbanın  üzerine tereyağlı nane gezdirip sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails