8 Mart 2009 Pazar

Havuçlu Pilav

Malzemeler:
-2 su bardağı pirinç
-3 su bardağı tavuk suyu
-2 adet orta boy havuç
-1 tutam dereotu
-1 çorba kaşığı tereyağı
-sıvı yağ
-2 küp şeker
-tuz
Hazırlanışı:Pirinçleri yıkamadan çukur bir kapta sıcak su ve bol tuzla 20 dk ıslayın...
Havuçları küçük küçük küp doğrayın sıvı yağda kavurun iyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri havuçların üzerine ekleyip 10 dk kavurun tuzunu ve şekerini ekleyip biraz daha kavurun ve tavuk suyunu ekleyin kaynamaya başlayınca tereyağınıda ekleyip ağzını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin....
Piştikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın ve ağzı kapalı olarak 20 dk dinlendirin ....
Afiyet Olsun.....

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails