22 Mart 2009 Pazar

Garnitürlü Pilav

Malzemeler:
-2 su bardağı pirinç
-3 su bardağı sıcak su
-1 küçük kavanoz garnitür
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 çay bardağı sıvı yağ
-tuz
-2 küp şeker
Hazırlanışı:Pirinçleri derin bir kaba alıp üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleiyp biraz tuz atarak yaklaşık 30 dk bekletelip yıkayıp süzdürün... Orta boy bir yavaya sıvı yağı ekleyip biraz ısınınca pirinçleri şekeri ve tuzu ekleyip kısık ateşye yaklaşık 10dk karıştırark kavurun garnitürü sıcak su ile yıkayıp süzdürüp pirinçlerin üzerine ekleyip suyunu ve tereyağını ilave edin kısık ateşte ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin...
Suyunu çekince üzerine kağıt havlu kapatarak dinlendirin...
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails