20 Mart 2009 Cuma

Muzlu Tartölet

Malzemeler:
-1,5 su bardağı un
-1 adet yumurta
-1 çorba kaşığı pudra şekeri
-az tuz
-50 gr yumuşak margarin
-2 çorba kaşığı su
Kreması:
-3 su bardağı süt
-1 yumurta
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 su bardağı toz şeker
-2 adet muz
-1 çorba kaşığı margarin
süslemek için 2 adet muz
Hazırlanışı:Hamuru için bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yapın ve 10 dk üzerini örtüp dolapta dinlendirin....
Dinlenen hamurlarndan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizin ortasında incelterek yağlanmış tartolet kalıplarına yerleştirip ortalarına çatal batırın önceden ısıtılmış 170derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın...
Kreması için sütü bir tencereye koyup muz ve margarin hariç tüm malzemeyi ekleyip orta eteşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin ocaktan aldıktan sonra margarini ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın... Soğuyan muhallebiye küçük parçalara böldüğünüz muzları ekleyerek mikserle 10 dk çırpın ve kalıplarından çıkardığınız tartöletlerin içlerini muhallebiyle doldurup üzerlerini muzlarla süsleyin en az 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servise hazır.
Afiyet Olsunnn....

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails