28 Mart 2009 Cumartesi

Karnabahar Köftesi

Malzemeler:
-1 adet küçük boy karnabahar
-1 adet yumurta
-3 adet yeşil soğan
-1 adet kırmızı biber
-1/2 su bardağı un
-1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniri
-dereotu
-tuz,pulbiber,karabiber,kimyon
Bulamak için:Galeta unu
Kızartmak için: Sıvıyağ
Hazırlanışı:Karnabaharı iri parçalara ayırıp tuzlu suda yaklaşık 15dk haşlayıp suyunu süzüp çatalyardımı ile ezin...
Yeşil soğanı ve kırmızı biberi küçük küçük doğrayıp karışıma ekleyin yumurta ince kıyılmış dereotu rendelenmiş kaşar un ve bahratlarıda ekleyip karıştırın yaklaşık 30 dk buzdolaba koyun ve dinlendirin... Dinlendirdiğiniz karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin ve galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serilmiş tabağa alıp fazla yağını süzdürün...
Sıcak servis için sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos kullanın...
Afiyet Olsun....

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık denedim ve çok güzel oldu karnıbahar tadı hiç hissedilmiyor..

Adsız dedi ki...

Selamlar karnabaharı çok severim ama ilk defa bu şekilde görüyorum mutlaka deneyeceğimmm..
sevgilerle:))

pembe tatlar dedi ki...

Mrhb yorum bıraktığınız için tşkrlr
mutlaka deneyin:)
ve memnun kalacağınızdan eminim benimle paylaşırsanız sevinirim...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails