-2 paket kakaolu bisküvi
-2 poşet toz krem şanti
-1,5 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı kakao
-1 çay bardağı pudra şekeri
-50gr yumuşak margarin
-ceviz,fındık,fıstık
Kreması İçin:
-2 fincan süt
-1,5 fincan şeker
-1 çorba kaşığı nişasta
-3 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı:Krem şanti,süt,kakao,pudra şekeri ve margarini mikserle 10 dk çırpıp bisküvileri ufak ufak kırıp karışıma ekleyin fındık fıstık cevizide ekleyip iyice karıştırın....
Çukur bir kabın içine folyo serip karışımı içine koyup elinizle biraz bastırınnn yaklaşık 2 saat buzlukta bekletin.....
Sos için tüm malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirip soğumaya bırakın...
Sos iyice soğuyunca buzluktaki pasta büyük servis tabağına ters çevirip sosunu sürün isteğe bağlı üzerini bademlerle süsleyebilirisniz.....
Afiyet Olsun...
2 yorum:
çok iştah açıcı ve güzel görünüyor ellerinize sağlık....
Biricik:)
Yorumunuz iin tşklr biricik:)
Yorum Gönder