18 Mart 2009 Çarşamba

Elma Tatlısı

Bu tarifi oktayusta dan çaldım:))
Malzemeler:
-6 adet elma
-15 tatlı kaşığı toz şeker
-1 su bardağı su
-36 adet petibör bisküvi
Kreması:
-1lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 yumurta
İçi İçin:
-1 adet rendelenmiş elma
-1 çorba kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tarçın
-1 çay bardağı kırılmış fındık veya ceviz
Üzeri için: 1 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı:Elmaları soyup ikiye kesip çekirdek kısımlarını oyarak çıkartıp bir tencereye yerleştirin ve suyunu şekerini ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin....
Pişen elmaların orta kısımlarına rendelenmiş elma şeker tarçın ve fındık kırıklarını karıştırıp doldurun ve bir tepsiye bisküvileri üçer kat dizin orta göbeklerini doldurduğunuz elmaları bisküvilerin üzerlerine ters kayun (elmaların oyuk kısımları bisküvilere gelecek şekilde)
Kreması için tüm malzemeyi tencereye koyup orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve sıcak olarak elmaların üzerine dökün... Biraz soğuyunca hindistan cevizini serpin üzerlerine.... Dolapta soğuttuktan sonra servis yapın...
Afiyet Olsun....

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım bu çok güzel olmuş yaaa...
Herzamanki gibi döktürmüşün:))
bana nezaman yapacaksın:))
Şule;)

pembe tatlar dedi ki...

Gel yapayım:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails