Malzemeler:
-4 adet yufka
-3 adet orta boy kabak
-1 adet orta boy havuç
-1 su bardağı beyaz peynir
-1 tutam maydonoz
-4 adet yeşil soğan
-tuz,pulbiber,karabiber
-1 çay bardağı sıvı yağ
Harcı İçin:
-1 şise saoda
-2 adet yumurta
-1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanşı:Kabak ve havucu rendenin iri kısmıyla rendeleyip sıvı yağda 10dk kavurun yeşil soğanları ince kıyın kabaklı karışıma ilave edip biraz daha kavurup tavayı ocaktan alın ve soğuöaya bırakın...
Soğuyan harça peyniri kıyılmış maydonozu ve baharatları ekleyip karıştırın..
Yumurtalarla sodayı karıştırıp sıvı yağı ekleyin..
İlk yufkaya sodalı harçtan sürüp kabaklı harcı kyup sulo sarıp tekrar içe kıvırarak sarın tepsinin ortasına koyun ve diğer yufkalarada aynı işlemi yaparak tepsiyi dolayarak doldurun kalan harcıda böreğin üzerine fırça ile sürün 20 dk sosunu çekmesini bekleyin ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin...
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder