16 Haziran 2021 Çarşamba

Şehzade Kebabı


 

Malzemeler:
-500 gr kuşbaşı
-2 adet patlıcan
-1 adet kırmızı biber
-2 adet yeşil biber
-1 adet kuru soğan
-tuz, kara biber, pul biber
Sos İçin:
-1 çorba kaşığı salça
-1 su bardağı et suyu
-zeytinyağı
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Üzeri İçin:domates, biber
Hazırlanışı: Etleri yumuşayıncaya kadar düdüklüde haşlayın.
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartın.
Soğanı yemeklik biberleri biraz iri olacak şekilde doğrayın.
Tencereye zeytinyağı ve soğanları koyup pembeleşene kadar kavurup biberleri ekleyip 5 dk daha kavurun.
Kavrulan sebzelere baharatları pişen eti ve kızarttığınız patlıcanı ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
Hazırladığınız yemeği ısıya dayanıklı fırın kaselerine pay edin.
Salça ve et suyunu karıştırıp etlerin üzerlerine eşit miktarda gezdirip domates ve biber ile süsleyip 200 derecelik fırında 15-20 dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails