7 Haziran 2021 Pazartesi

Kremalı Kek


 

Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-3-3,5 su bardağı un
Islatmak İçin: 1 çay bardağı süt
Kreması İçin:
-1,5 su bardağı süt
-1/2 çay bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı un
-1/2 paket krema 
Üzeri İçin redelenmiş çikolata
Hazırlanışı: Şeker ve yumurtayı köpürene kadar yaklaşık 10 dk mikser ile çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yağlanmış unlanmış kek kalıbına yada kelepçeli kalıba hazırladığınız harcı döküp 170 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Krema için tencereye süt, şeker ve unu koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Soğuyan keki kalıptan servis tabağına çıkartıp üzerine bir çay bardağı sütü dökerek ıslatın.
Ilıyan muhallebiye kremayı ekleyip mikser ile çırpıp kekin üzerine döküp rendelenmiş çikolata serpiştirip buz dolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails