9 Haziran 2021 Çarşamba

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye


 

Malzemeler:
-1 adet yumurta sarısı (akı üzerine)
-150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı pudra şekeri
-1,5 çorba kaşığı sirke (ben elma kullandım)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-3,3.5 su bardağı un
Üzeri İçin: yumurta akı, susam, çörekotu
Hazırlanışı: Derin kab içerisine malzemelerin hepsini koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun
Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alıp düz zemin üzerinde rulo yapıp üzerlerine hafif bastırıp yassılaştırıp bıçak ile verev olacak  şekilde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Hazırladığınız kurabiyelerin üzerlerine yumurta akı sürüp susam, çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails