Malzemeler:
-3 adet yufka
-2 adet yumurta
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 şişe soda
İçi İçin:
-1 adet kuru soğan
-1 kase beyaz peynir
-bir tutam maydonoz
-pul biber
-zeytin yağı
Üzeri İçin: 1 adet yumurta, çörek otu
Hazırlanışı: İçi için soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağın da pembeleşene kadar kavurup pul biberi ekleyip ocaktan alın.
Maydonozu incecik doğrayıp peyniri çatal ile ezip soğanlara ekleyip karıştırın.
Derin kase içerisine yumurta, süt, sıvı yağ ve sodayı koyup karıştırın.
Yağlanmış küçük fırın kabına bir tane yufkayı büzüştürerek yerleştirip üzerine bir kepçe sodalı sostan döküp fırça ile her tarafına sürüp peynirli harcın yarısını yufkanın üzerine serpiştirip ikinci yufkayı da aynı şekilde büzüştürerek yerleştirip bir kepçe sodalı sos döküp sürüp kalan peyniri serpiştirip son yufkayıda aynı şekilde büzüştüerek yerleştirip kalan sosu üzerine döküp buz dolabında 2 saat bekletin.
Dinlenen böreğin üzerine yumurta sürüp çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip ılıyınca dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder