Merhabalar :)
Kısa bir aradan sonra miss gibi bahçe patlıcanı ile yapmış olduğum karnıyarığı sizlerle de paylaşmak istedim :)
Biz yemelere doyamadık.
Malzemeler:
-4 adet patlıcan
-200 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-1 adet sarımsak
-1 tatlı kaşığı salça
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon
-zeytinyağı
Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı salça, 1 su bardağı su
Üzeri İçin: domates, biber
Hazırlanışı: Patlıcanları közleyip soğuyunca ortalarına bıçak ile çizik atın.
Kıymayı tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Soğan ve sarımsağı ince olacak şekilde doğrayıp suyunu çeken kıymaya zeytin yağı ile birlikte ekleyip iyice kavurup salça ve baharatları ekleyip 5 dk kavurup ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Közlediğiniz patlıcanların içlerini kıyma ile doldurup borcama yerleştirip üzerlerini dilimlenmiş domates ve biberle süsleyin.
Sos için salça ve suyu karıştırıp karnıyarıkların üzerlerine gezdirip 175 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişirip sıcak olarak servis yapın.
(siz isteğe bağlı patlıcaların kabuklarını soyabilirsiniz ben dağılmaması için soymadan kabuklarıyla pişirdim)
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder