28 Eylül 2020 Pazartesi

İncirli Tatlı


 


Malzemeler:

-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı ceviz
-6 adet kuru incir
-2 çorba kaşığı ılık su
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un
Şerbeti İçin:
-1/2 su bardağı toz şeker
-1,5 su bardağı su
Kreması İçin:
-1 lt süt
-1 adet yumurta
-5 çorba kaşığı toz şeker
-3 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 paket toz şanti
Süslemek İçin: hindistancevizi
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın.
İncirleri ılık suda 5 dk bekletip tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı ayrı kaplara koyup akların üzerine bir cimcik tuz atıp kar gibi olana kadar çırpın.
Yumurtanın sarılarını şeker ve su ile kıvam alıncaya kadar çırpıp incir, ceviz, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip 2 dk daha çırpıp kar halindeki yumurta aklarıyla birleştirip dikkatli şekilde karıştırıp yağlanmış orta boy borcama dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan keke soğuk şerbeti dökün.
Krema için tencereye toz şanti hariç tüm malzemeyi ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın. (kabuk tutmaması için ara ara karıştırın)
Soğuyan kremaya toz şantiyi ekleyip mikser ile 5 dk çırpıp tatlının üzerine döküp kaşık ile düzleyip üzerine bolca hindistancevizi serpiştirip buz dolabına koyup bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :)


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails