25 Eylül 2020 Cuma

Bayatlamayan Burgu Kurabiye


 


Malzemeler:

-1 adet yumurta

-250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı sirke
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-4 su bardağı un
Üzeri İçin: yumurta, çörekotu
Hazırlanışı: Derin kab içerisine un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan cevizden küçük parçalar kopartıp elinizle tezgah üzerinde yuvarlayarak uzatıp burgu şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sürüp çörek otu seepiştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails