Malzemeler:
-250 gr tereyağı (eritilmiş)
-1 çay bardağı sıvıyağ
-3 çorba kaşığı tahin
-3 çorba kaşığı yoğurt
-1 su bardağı fındık (iri çekilmiş)
-1 çay kaşığı karbonat
-alabildiği kadar un
Şerbeti için:
-3 su bardağı şeker
-4 su bardağı su
-1 çay bardağı pekmez
Hazırlanışı: Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup yaklaşık 10 dk kaynatıp ocaktan alın ve pekmezini ilave edip soğumaya bırakın.
Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip yoğurun.
Normal kurabiye hamurundan çok daha sert bir hamur olacak.
Elinizle şekil verirken toparlanmayacak kadar sert bir hamur olması lazım.
Hazırlanan hamuru yağlanmamış fırın tepsisine yayıp bütün gücünüzle bastırın.
(kadayıf basar gibi... ne kadar sıkı basarsanız o kadar lezzetli oluyor)
Hazırladığınız nevzinenin üzerine bolca fındık serpiştirip hafifçe fındıkların üzerlerine bastırıp nevzineyi istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak nevzinenin üzerine soğuk şerbeti döküp çekmesini bekleyip soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder