16 Eylül 2019 Pazartesi
Acı Biberli Kornişon Turşusu
Merhabalar :)
Değerli ablam Cahide Sultanın tarifini deneyerek turşu yaptım.
Verdiğim ölçü 2 lt lik kavanoz için kütür kütür turşu yemek istiyorsanız mutlaka deneyin derim :)
Malzemeler:
-700-800 gr kornişon
-50gr acı biber-2 çay bardağı sirke
-4 tatlı kaşığı tuz
-2 tatlı kaşığı toz şeker
-2 çay kaşığı limon suyu
-10-15 diş sarımsak
-kaynar su
Hazırlanışı:Salatalıkları yıkayıp uzun saplarını kesip kavanoza aralarına ortadan ikiye kesilmiş sarımsak koyarak salatalıkları yerleştirin.
Sirke, tuz, şeker ve limon tuzunu karıştırıp salatalıkların üzerine döküp kalan kısmı ağzına kadar kaynar su ile doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip 2-3 saat bekletin.
1 hafta serin yerde beklettikten sonra istediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder