19 Eylül 2019 Perşembe

İki Renkli Porsiyonluk Mousse Pasta



Malzemeler:
Tabanı İçin:

-2 paket yulaflı bisküvi
-100 gr tereyağı
Çikolatalı  Mousse İçin:
-2 paket sütlü çikolata (160 gr)
-1 kutu krema (200 ml)
-1 adet yumurta sarısı
-1/2 çay bardağı süt
-50 gr tereyağı
Beyaz Çikolatalı Mousse İçin:
-2 paket beyaz çikolata (160 gr)
-1 paket krema (200 ml)
-1 adet yumurta sarısı
-1/2 çay bardağı süt
-50 gr tereyağı
Üzeri İçin: bitter çikolata
Hazırlanışı: Tabanı için bisküvileri rondodan çekip un haline getirin ve eritilmiş tereyağı ile karıştırın. 
Muffin kalıplarına kağıt yerleştirip kalıpların tabanına birer çorba kaşığı bisküvi koyup çay bardağının tabanı ile bastırarak sıkıştırın.
Çikolatalı mousse kreması için küçük kaseye çikolata, tereyağı ve sütü ekleyip benmari üsulü eritip yumurta sarısını ekleyip 2-3 dk ara ara karıştırıp soğumaya bırakın.
Kremayı mikserle katılaşana kadar çırpıp soğuyan mousse kremaya ekleyip 5 dk mikserle çırpıp bisküvilerin üzerlerine kağıtların yarısı dolacak şekilde pay edip buz dolabına koyun.
Beyaz çikolatalı mousse kremayıda çikolatalı krema gibi hazırlayıp çikolatalı mousselerin üzerlerine pay ederek muffin kağıtlarını doldurun.
Hazırladığınız pastaları bir gece buz dolabında bekletip muffin kağıtlarından sıyırarak çıkartıp üzerlerini eritilmiş bitter çikolata ve çilek ile süsleyip servis yapın.


Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails