Malzemeler:
-50 adet ham ceviz
-1 kg toz şeker
-4 su bardağı su
-4-5 adet karanfil
Kreç Kaymağı
-1/2 kg sönmemiş kireç
-10 lt su
Hazırlanışı: Kireç kaymağı için sönmemiş kireci derin bir tencereye alıp üzerine yavaşça suyu ilave edip karıştırın.
Kirecin dibe çökmesi için 1 gece bekletin ve ertesi gün suyu dikkatlice süzüp kireçli kısım atılacak, elde edilen su kireç kaymağı olarak kullanılacak.
Cevizlerin kabuklarını çok ince olacak şekilde soyup içi su dolu bir kaba alıp ve her gün suyunu değiştirerek 10 gün suda bekletin
10 gün sonunda cevizleri kireç kaymağı içinde 5 saat bekletip cevizleri kireç kaymağından alıp İyice yıkayıp cevizlerin üzerlerine bıçak batırarak delikler açın.
Tencereye su koyup kaynatın ve cevizleri içine atarak 5 dakika pişirin ve soğuk sudan geçirin.
( Bu işlemi 4 kez tekrarlayın)
Cevizleri kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
1 kg şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatıp cevizleri içine atıp karanfilleri ilave edin ve reçel kıvamına gelinceye kadar pişirip kavanozlara doldurup soğumaya bırakıp istediğiniz zaman servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder