7 Nisan 2018 Cumartesi

Patatesli Buzluk Böreği




Malzemeler:
-4 adet yufka
-250 gr tereyağı
İçi İçin: 
-6 adet patates
-1 adet kuru soğan
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı Islatmak İçin: soğuk su
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam
Hazırlanışı:Patatesleri haşlayıp rendeleyin.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağın da pembeleşene kadar kavurup baharatları ekleyip ocaktan alıp patateslere ekleyip karıştırın. Tereyağını eritin.
Düz zemin üzerine bir tane yufka serip fırça ile her tarafına tereyağı sürüp üzerine ikinci yufkayı serip aynı şekilde her tarafına tereyağı sürüp yufkayı 12 eşit parçaya kesin.
Kestiğiniz yufkaların geniş kısımlarına patatesli harçtan koyup sigara böreği gibi sarın.
Diğer kalan iki yufkayıda aynı şekilde hazırlayın.
Derin bir kasenin içini soğuk su ile doldurun.
Sardığınız yufkaları soğuk suya batırıp çıkartın ve saklama kutusuna dizip derin dondurucuya koyun.
İstediğiniz zaman börekleri derin dondurucudan çıkartıp buzu çözülmeden üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip 175 derecelik fırında pişirip sıcak olarak servis yapın.
(börekler buzlukta 3 ay kalıyor)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails