17 Nisan 2018 Salı

İçli Çörek





Malzemeler:
-3 su bardağı ılık süt
-1 çay bardağı ılık su
-2 adet yumurta akı (sarıları üzerine)
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin: 
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin: yumurta sarısı, çörekotu





Hazırlanışı:Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 30 dk dinlendirin.
İçi için tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyup ısıtıp unu ekleyip unun hafif kokusu çıkana kadar kavurup tuzunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezler alıp merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıp soğuyan unlu içten koyup rulo sarın ve içe kıvırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip tepside 15-20 dk bekletin.
Çöreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails