18 Nisan 2018 Çarşamba
Alman Kroketi
Malzemeler:
-2 adet tavuk göğsü (haşlanmş)
-1 adet yumurta
-1 su bardağı pirinç
-1 adet kuru soğan
-1 çay kaşığı salça
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon
-1,5-2 su bardağı sıcak su
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
Panesi İçin:
-2 adet yumurta
-1 su bardağı un
-1 su bardağı galeta unu
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı:Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp 2 çorba kaşığı zeytin yağın da pembeleşene kadar kavurup salça ve yıkanıp süzülmüş pirinçleri kavrulan soğana ekleyip sıcak suyunu ilave edip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pirinçler suyunu çekene kadar pişirip ılımaya bırakın.
Haşlanan tavukları rondodan çekin.
Derin kab içerisine tavukları, yumurta, baharatlar ve ılıyan pilavı ekleyip yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp istediğiniz gibi şekil verin.
Pane için 2 adet yumurtayı iyice çırpın.
Hazırladığınız kroketleri önce una sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder