6 Nisan 2018 Cuma

İncir Muhallebili Sütlü Kek




Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı ılık su
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
Islatmak İçin: 2 su bardağı soğuk süt
Krema İçin:
-5 su bardağı süt
-16 adet kuru incir
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 paket vanilin
Hazırlanışı: Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın ve  yağlanmış büyük dikdörtgen borcama döküp 150 derecede pişirin.
Pişen sıcak kekin üzerine soğuk sütü dökün.
İncirleri 15-20 dk ılık suda bekletip minik minik doğrayın.
Tencereye süt, şeker, nişasta, vanilin ve doğradığınız incirleri ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip kekin üzerine döküp oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails