21 Aralık 2017 Perşembe

Haşhaşlı Kremalı Revani



Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1/2 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı irmik
-2 çorba kaşığı haşhaş
-1 su bardağı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-2 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 poşet toz şanti+1 çay bardağı soğuk süt
-1 paket vanilin
Şerbeti İçin:
-1,5 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
-4-5 damla limon suyu
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye su ve şekeri koyup 5-10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup köpürene kadar mikserle çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Yağlanmış ve hafif unlanmış tart kalıbına hazırladığınız harcı döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip ilk sıcağı çıkan tatlıyı kalıptan servis tabağına dikkatlice çıkartıp soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.
Krema için şanti ve 1 çay bardağı süt hariç bütün malzemeleri tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Toz şanti ve 1 çay bardağı sütü çırpıp soğuyan kremaya ekleyip pürüzsüzleşene kadar mikserle çırpıp tatlının üzerine yayıp dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 



1 yorum:

selen dedi ki...

Çok güzel ellerinize sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails