19 Aralık 2017 Salı
Psihalive (çerkez mantısı)
Malzemeler:
-4 su bardağı un
-1 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar su
İçi İçin:
-6-7 adet patates (haşlanmış rendelenmiş)
-1 adet kuru soğan
-tuz, kara biber, pul biber, kırmızı toz biber
-zeytinyağı
Üzeri İçin: 200 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı: Hamur için derin kab içerisine unu koyup ortasına yumurta tuz ve suyu ekleyip oldukça sert kıvamlı hamur yoğurup üzerini poşet ile kapatıp 25-30 dk dinlendirin.
İçi için soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup tuz ve baharatları ekleyip patatese karıştırın.
Dinlenen hamuru iki eşit parçaya kesip ilk bezeyi az az un kullanarak çok ince olamayacak şekilde açıp büyük kareler kesin.
Kestiğiniz kare hamurların ortalarına patatesli harçtan koyup muska şekli verip kenarlarından bastırarak kapatın.
Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
Büyük bir tencereye su koyup 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyip kaynatın.
Kaynayan suya hazırladığınız mantıları atıp ortalama 5-10 dk haşlayıp ocaktan alıp üzerine biraz soğuk su ekleyip suyunu süzdürün.
Üzeri için tereyağını eritip pul biberi ekleyip kavurun.
Servis tabaklarına sıcak mantıyı koyup üzerine tereyağlı sos gezdirip arzuya göre sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder