20 Aralık 2017 Çarşamba

Gevrek Poğaça




Malzemeler:
-250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta (sarısı üzerine)
-1 kutu krema (200 ml)
-1 paket kabartma tozu
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin: 1 kase beyaz peynir, maydonoz
Üzeri için:
-1 adet yumurta sarısı
-susam
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Maydonozu ince olacak şekilde doğrayıp peyniri çatal ile ezip maydonozla karıştırın.
Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassılayıp ortasına peynirli harç koyup istediğiniz şekli vererek kapatın.
Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirip sıcak veya soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails