26 Aralık 2017 Salı
Ayva Marmelatı
Malzemeler:
-1 kg ayva
-1/2 kg toz şeker
-1 çay bardağı sıcak su
-1 adet çubuk tarçın
-3-4 adet karanfil
-1/2 limon suyu
Hazırlanışı: Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartıp ayvaları rendeleyin.
Rendelediğiniz ayvaları tencereye koyup üzerine toz şekeri ekleyip tencerenin ağzını kapatıp 4-5 saat bekletin.
Temiz tülbentin ortasına ayva çekirdeklerini çubuk tarçını ve karanfilleri koyup sıkıca bağlayın.
Tencereyi ocağa koyup orta ateşte ayvalar kaynayana kadar pişirip hazırladığınız tülbenti ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte ayva marmelatı kıvam alana kadar kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp soğuyunca kavanoza doldurup istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder