19 Ekim 2017 Perşembe

Karışık Meyve Suyu (koserve)




Malzemeler:
-6 adet şeftali
-4 adet elma
-4 adet armut
-10 adet mürdüm eriği
-2 salkım üzüm
-2 salkım siyah üzüm
-2 adet kabuk tarçın
-toz şeker
-su
Hazırlanışı:Şeftali, elma, armut ve eriklerin kabuklarını soymadan çekirdeklerini çıkartıp irice dilimleyip üzümlerle birlikte büyük tencereye koyun.
Meyvelerin üzerlerini geçecek şekilde su koyup orta ateşte meyveler yumuşayıp erimeye başlayana kadar kaynatıp süzgeçten süzün ve meyve suyunu tekrar tencereye koyup kabuk tarçınları ve şekeri ekleyip 5 dk daha kaynatıp tarçınları meyve suyunun içinden çıkartın.
Sıcak meyve suyunu kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatıp kavanozları düz zemin üzerine ters koyup bir gece beklettikten sonra serin bir yere koyup istediğiniz zaman açıp arzuya göre su ekleyip tüketebilirsiniz.
(meyveleri blendırdan geçirmeden direk süzün zaten çok fazla kaynadığı için vitamini ve özü suya çıkıyor)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails