20 Ekim 2017 Cuma

Fırında Soslu Kanat




Malzemeler:
-1 kg kanat
-4 çorba kaşığı yoğurt
-1 çorba kaşığı biber salçası
-5 diş sarımsak (rendelenmiş)
-1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
-tuz, pul biber, kimyon, kekik
Hazırlanışı: Tavukları yıkayıp fazla suyunu süzdürün.
Yoğurt, salça, sarımsak, sıvı yağı ve baharatları pürüzsüzleşene kadar karıştırıp tavukların üzerine döküp iyice harmanlayıp ağzı kapalı şekilde buz dolabında 2 saat bekletin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tavukları koyup önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails