18 Ekim 2017 Çarşamba
Domates Sosu (pişmeyen)
Merhabalar :)
Şimdiye kadar yediğiniz tüm sosların lezzetini unutturacak harika bir sos.
Değerli ablamın (suhücüğüm) anlatımıyla ve Tubişimin ellerinden çıkan bu nefis lezzeti şiddetle tavsiye ediyorum :)
Malzemeler:
-5kg domates (ben bursa kullandım)
-300 gr cin biberi
-1 baş sarımsak
-tuz, kimyon
-zeytinyağı
Hazırlanışı:Domatesin kabuklarını soymadan cin biberleri ve sarımsaklarla ile birlikte robotta çekip yeteri kadar tuzunu ekleyip fırın tepsilerine koyup güneşte ara ara karıştırarak 4-5 gün bekletin.
Sos kıvamını alıp koyulaşınca zeytinyağı ve kimyon arzuya göre istediğiniz baharatları ekleyip katıştırın ve kavanozlara doldurup buzdolabına koyup istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder