6 Şubat 2017 Pazartesi

Perişan Kurabiye



Malzemeler:
-250 gr margarin (oda sıcaklığında)
-6 çorba kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı pudra şekeri
-2 çorba kaşığı hindistan cevizi
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı damla çikolata
-1 su bardağı fındık
-1 adet portakal kabuğu rendesi
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Hazırlanışı: Derin kab içerisine damla çikolata ve fındık hariç kalan malzemeleri koyup yavaş yavaş un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup damla çikolata ve fındığı ekleyip  biraz daha yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil vermeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
(kurabiyeler sıcakken yumuşak oluyor ele gelmiyor bu sizi korkutmasın soğuyunca sertleşiyor)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails