2 Şubat 2017 Perşembe

Çıtır Karnabahar



Malzemeler:
-1 küçük karnabahar
-1 adet yumurta
-1 şişe soda (maden suyu)
-2 çay bardağı un
-1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Sos İçin:
-1 su bardağı yoğurt
-5-6 kaşık mayonez
-1 adet havuç (rendelenmiş)
-1/2 demet dere otu
-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
-tuz
Hazırlanışı: Karnabaharları çok küçük olmayacak şekilde çiçeklere ayırın.
Tencereye su koyup biraz tuz ekleyip su kaynayınca karnabaharları kaynayan suda 5 dk haşlayıp alıp soğumaya bırakın.
Derin bir kase içinde yumurtayı çırpıp soda, un ve tuzu ekleyip pürüzsüzleşene kadar çırpın.
Soğuyan karnabaharları hazırladığınız sodalı karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.
Sos için yoğurt, mayonez ve sarımsağı pürüzsüzleşene kadar çırpıp havuç ve dere otunu ekleyip karıştırın.
Kızarttığınız karnabaharları sos eşliğinde servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails