Malzemeler:
-300 gr kuş başı et
-5-6 adet patates
-2 adet havuç
-1 su bardağı bezelye
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-2 tatlı kaşığı salça
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı:Eti tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Soğan ve sarımsağı ince, ince doğrayın.
Patates ve havucu iri olacak şekilde doğrayın.
Suyunu çeken etlere zeytin yağı ve soğan sarımsağı ekleyip soğanlar ölene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip 2-3 dk daha kavurup doğradığınız patates, havuç ve bezelyeyi ekleyip tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte ara, ara karıştırarak 10 dk kavurup yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak suyu kavrulan yemeğe ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.
(ben bezelyeyi derin dondurucudan kullandım bezelyeyi konserve kullanacaksanız sebzeler yumuşadıktan sonra ekleyip 2-3 dk sonra ocağın altını kapatın)
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder