27 Şubat 2017 Pazartesi

Cezerye Kek




Güzel haberler alacağımız bereketli bir hafta diliyorum :)

Malzemeler:
-3 adet yumurta
-2 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-3 su bardağı un
Sosu İçin:
-1,5 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-3 çorba kaşığı kakao
Üzeri İçin: hindistan cevizi
Hazırlanışı:Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle yaklaşık 10 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama hazırladığını kek harcını döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Sos için sütü ocağa koyup ılıtıp şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıp ocaktan alıp kakaoyu ilave edip soğumaya bırakın.
Derin geniş kaselerin  içerisine sos ve hindistan cevizi koyun.
Soğuyan keki istediğiniz büyüklükte dikdörtgen dilimlere kesip her tarafını önce sosa batırıp sonra hindistan cevizine bulayıp istediğiniz zaman servis yapın.
(kek 1 gün dinlenince daha lezzetli oluyor)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails