7 Şubat 2017 Salı
Pastaların Pastası
Malzemeler:
-4 adet yumurta
-2 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-3 çorba kaşığı kakao
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un
Islatmak İçin: 1 çay bardağı süt
1. Kat İçin:
-1 poşet krem şanti
-1 çay bardağı soğuk süt
2. Kat İçin:
-2 poşet krem şanti
-2 çay bardağı soğuk süt
-3 çorba kaşığı nutella
Üzeri İçin:
-3 paket bitter çikolata (240 gr)
-1 paket kutu krema (200 ml)
Hazırlanışı: Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup köpürene kadar mikserle yaklaşık 10 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız harcı 26*36 cm büyüklüğünde dikdörtgen kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kekin üzerine 1 çay bardağı sütü gezdirerek ıslatın.
1. kat için şanti ve sütü çırpıp soğuyan kekin üzerine sürün.
2. kat için şanti süt ve nutellayı çırpıp sürdüğünüz beyaz kremanın üzerine dikkatlice sürün.
Üzeri için kremayı tavaya koyup ısıtıp ocaktan alıp çikolataları kremaya ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştırıp pastanın üzerine döküp 2-3 saat dolapta bekletin.
Dinlenen pastayı istediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder