12 Ocak 2017 Perşembe
Biberli Ekmek
Malzemeler:
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-2,5-3 su bardağı un
Üzeri İçin:
-2 adet kuru soğan
-2 çorba kaşığı biber salçası
-1 çay bardağı susam
-1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı: Derin kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
Üzeri için soğanları küçük, küçük doğrayın.
Kaseye salça, doğranmış soğan, susam ve sıvı yağı koyup karıştırın.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayıp tepsiye aralıklı olacak şekilde yerleştirip üzerlerine elinizle hafif bastırıp yassılayın.
Hazırladığınız salçalı harcı hamurların orta kısımlarına bir tatlı kaşığı koyup kaşık ile yayıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip ilk sıcağı çıkınca servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
elinize sağlık, pek sevimliler...
Yorum Gönder