17 Ocak 2017 Salı

Kurabiyeli Browni



Malzemeler:
Kurabiyesi İçin:
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
-1 adet yumurta
-1 su bardağı damla çikolata
-2 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1-2,5 su bardağı un
Brownisi İçin:
-3 adet yumurta
-1/2 su bardağı toz şeker
-150 gr bitter çikolata
-75 gr tereyağı
-1 çorba kaşığı kakao
2 paket vanilin
-1/2 su bardağı un
Arası İçin:35 adet kremalı kakaolu bisküvi (ben ülker rondo esmer kullandım) 
Süslemek İçin: 2 paket bitter çikolata (180 gr)




Malzemeler:
Kurabiye hamuru için derin kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen kalıba bastırarak yerleştirip üzerine kakaolu kremalı bisküvileri dizin.
Browni için yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıp, kakao, un ve vanilinleri ekleyip 2-3 dk daha çırpın.
Tereyağını eritip ocaktan alın ve çikolatayı tereyağına ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın.
Tereyağlı çikolatayı yumurtalı karışma ekleyip karıştırıp bisküvilerin üzerine gezdirerek döküp 175 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dk pişirip fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Soğuyan Kurabiyeli Browniyi dilimleyip üzerini bermari usulü erittiğiniz çikolata ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails