Her şeyin gönlünüzce olacağı güzel bir hafta diliyorum :)
Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1/2 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı irmik
-1/2 su bardağı yoğurt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1,5 su bardağı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-2 su bardağı süt
-3 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-1/2 kutu krema (100 ml)
-1 paket vanilin
Şerbeti İçin:
-1,5 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
-2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle yaklaşık 10 dk çırpıp kalan malzemelerin hepsini ekleyip karıştırıp yağlanmış tart kalıbına hazırladığınız harcı döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Pişen kekin ilk sıcağı çıkınca servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkartın.
Soğuk şerbeti sıcak kekin üzerine gezdirerek dökün.
Krema için tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip ocaktan alıp krema ve vanilini ekleyip mikserle 5 dk çırpıp şerbetini çeken kekin orta kısmına kremayı döküp kaşık ile düzleyip oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Soğuyan revaniyi istediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder