31 Ocak 2017 Salı
Kolay Mantı
Malzemeler:
-1 adet yumurta
-1 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı tuz
-alabildiği kadar un
İçi İçin:
-300 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-tuz , kırmızı toz biber
Üzeri İçin: sarımsaklı yoğurt, salçalı sos
Hazırlanışı: Derin kab içerisine yumurta, su ve tuzu koyup çırpma teli ile iyice çırpıp yavaş yavaş unu ekleyip olabildiğince sert hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru iki eşit bezeye bölüp 15-20 dk üzeri örtülü şekilde dinlendirin.
İçi için soğanı minik, minik doğrayıp tuz ve kırmızı toz biberle birlikte kıymaya ekleyip yoğurun.
Dinlenen hamurun ilk bezesini hafif un serpiştirerek açabildiğiniz kadar ince açıp istediğiniz büyüklükte karelere kesin.
Hazırladığınız kıymalı harçtan kestiğiniz hamur karelerinin ortalarına koyup bohça şeklinde kapatın.
Tencereye su koyup biraz tuz ekleyip kaynayınca hazırladığınız mantıları kaynayan suda haşlayıp suyunu süzdürüp servis tabaklarına alıp üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder