26 Ocak 2017 Perşembe

Erişteli Bulgur Pilavı




Malzemeler:
-1 su bardağı pilavlık bulgur
-1 su bardağı erişte
-1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
-1 adet kuru soğan
-1 çorba kaşığı salça
-tuz, kara biber, pul biber
-2 su bardağı sıcak su
-3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
-2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı: Erişteyi zeytinyağın da pembeleşene kadar kavurup ocaktan alın.
Soğanı ince, ince doğrayıp tereyağın da pembeleşene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip 2-3 dk kavurun.
Bulgur, haşlanmış mercimek ve kavrulan erişteyi kavrulan salçalı soğana ekleyip sıcak suyu ilave edip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın ve  15-20 dk dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails