21 Ocak 2017 Cumartesi

Narlı Bulgur Salatası




Malzemeler:
-2 su bardağı bulgur
-1 su bardağı nar tanesi
-1 su bardağı mısır (haşlanmış)
-1 su bardağı ceviz (iri kıyılmış)
-1 demet maydonoz
-1 demet dere otu
-6-7 dal taze soğan
-15-20 adet kornişon turşu
-3 su bardağı sıcak su
-tuz
Sosu İçin:
-1 çay bardağı zeytin yağı
-1 adet limon suyu
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-tuz, pul biber
Hazırlanışı: Tencereye suyu koyup kaynamaya başladığında bulgur ve tuzu kaynayan suya ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde  bulgurlar suyu çekene kadar pişirip 15-20 dk dinlendirdikten sonra tencerenin kapağını açıp soğumaya bırakın.
Maydonoz, dereotu ve soğanı ince, ince kornişonu küp, küp olacak şekilde doğrayın.
Derin kase içerisine soğuyan bulguru ve doğradığınız malzemelerle birlikte nar tanelerini. mısır ve cevizi koyup harmanlayın.
Sos için kaseye zeytinyağı limon suyu nar ekşisi, pul biber ve tuzu karıştırıp hazırladığınız salatanın üzerine gezdirip karıştırıp servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails