13 Ocak 2017 Cuma

Fırında Sebzeli Et



Allah'ın Selamı, Rahmeti, Bereketi Üzerimize Olsun...
Günümüz Aydın Cumamız  Mübarek Olsun.  Hayırlı Cumalar

Hem çok pratik hemde inanılmaz lezzetli, tam bir vitamin deposu olan bu harika lezzetti şiddetle tavsiye ediyorum.

Malzemeler:
-250-300 gr kuş başı et (ben dana eti kullandım)
-2 adet havuç
-2 adet kabak
-2 adet patates
-1 su bardağı bezelye
-4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz, kara biber, pul biber
Sosu İçin:
-1 çorba kaşığı kaşığı salça
-1 su bardağı ılık su
Hazırlanışı: Etleri tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Sebzeleri biraz iri olacak şekilde doğrayın.
Fırın kabına pişen etleri, doğranmış sebzeleri ve bezelyeyi koyup zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştırın.
Sos için kasede salça ve sosu karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirip fırın kabının üzerini folyo ile kapatıp 170 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

öce dedi ki...

aminn, güzel dualarınıza. nefiss. ellerinize sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails