1 Ekim 2016 Cumartesi
Oreolu Pasta
Malzemeler:
-5 adet yumurta
-3 çay bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı sıcak su
-3 çay bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1/2 çay kaşığı tuz
Kreması İçin:
-1 lt süt
-1 adet yumurta
-100 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
-1,5 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı nişasta
-3 çorba kaşığı un
-2 paket vanilin
Arası İçin: muz, damla çikolata
Süslemek İçin: oreo bisküvi, renkli dekor şekeri
Hazırlanışı: Keki için yumurtanın sarılarını beyazlarından ayırıp ayrı ayrı çırpma kaplarına koyun.
Yumurtanın beyazlarına yarım su bardağı toz şeker ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip kar gibi olana kadar mikserle çırpın.
Yumurta sarılarına kalan 1 su bardağı toz şeker ve 2 çorba kaşığı sıcak suyu koyup yaklaşık 10 dk çırpıp kabarTma tozu ve unu ekleyip 2-3 dk daha çırpıp karışımı yumurta aklarına ekleyip son kez 2 dk daha çırpın.
Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız karışımı döküp 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkarınca üzerine nemli bez örtüp soğumaya bırakın. (ben 22 cm lik kalıp kullandım)
Krema için tencereye vanilinler ve margarin hariç diğer kalan malzemeleri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya yumuşak margarin ve vanilinleri ekleyip mikser ile 10 dk çırpın.
Soğuyan keki kalıptan enlemesine ortadan ikiye kesin (benim pandispanyam çok kabardığı için ben üç parçaya kestim)
ilk parçayı servis tabağına koyup bol miktarda krema sürüp ince ince dilimlediğiniz muzları kremanın üzerine yerleştirip diğer keki üzerine kapatıp aynı şekilde krema sürüp damla çikolata serpiştirip üzerini son parça kek ile kapatıp kalan kremayı pastanın her tarafına eşit şekilde sürün.
Hazırladığınız pastanın etrafını oreo bisküviler ile süsleyip üzerine bol miktarda renkli dekor şekerlerinden serpiştirip buz dolabında 1 gece dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder