2 Ekim 2016 Pazar
Kışlık Patlıcan (yemeklik)
Kış hazırlıkları bizim evde tüm hızıyla devam ediyor :)
Dondurucuda sebze saklama yöntemleri kişiden kişiye değişiyor. Bazısı kızartıyor, bazısı pişiriyor, bazısı çiğden koyuyor. Ben genelde çok hafif kavurup öyle koyuyorum.
Patlıcanın tam mevsimiyken dün pazardan aldığım patlıcanları bugün hazırlayıp derin dondurucuya koydum. Rabbim ağız tadıyla sağlıkla yedirmek nasip etsin inşallah... Amin
Malzemeler:
-4 kg Patlıcan
-1 kg kırmızı biber
-1 kg yeşil biber
-1 kg domates
-1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup irice doğrayıp tuzlu suya koyup 15-20 dk bekletin.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp iri iri domateslerinde kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Tencereye zeytinyağını koyup domates ve biberleri ekleyip 2-3 dk kavurun.
Patlıcanların suyunu süzdürüp kavrulan sebzelere ekleyip yaklaşık 15 dk ağzı kapalı şekilde ara ara karıştırarak kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan patlıcanı birer yemeklik buz dolabı poşetlerine yada benim gibi saklama kutularına pay edip derin dondurucuya koyup istediğiniz zaman çıkartıp kullanın
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder