20 Ekim 2016 Perşembe

Etli Biber Dolması



Malzemeler:
-1 kg dolmalık biber
-200 gr kıyma (ben yağsız dana kullandım)
-1,5 su bardağı pirinç
-1 adet kuru soğan
-4-5 diş sarımsak
-1/2 demet maydonoz
-1/2 demet dereotu
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 çorba kaşığı nar ekşisi
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon, kuru nane
-zeytinyağı (yaklaşık 1 su bardağı kadar)
Üzeri İçin: 
-domates
-zeytinyağı
-su
Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzdürün.
Soğan ve sarımsakları minik. minik maydonoz ve dereotunu da küçük olarak şekilde doğrayın.
Derim bir kaseye yıkayıp süzdürdüğünüz pirinçleri ve doğradığınız sebzelerle birlikte kalan tüm malzemeyi koyup iyice karıştırın.
Biberlerin Saplı kısımlarını bıçak ile kesip içinin çekirdeğini temizleyip yıkayıp biberlerin alt kısımlarına  bıçak batırıp hazırladığınız kıymalı harçtan ağız kısımlarından boşluk kalacak şekilde bastırmadan doldururup üzerlerine dilimlenmiş domates ile kapak yapın ve tencereye yerleştirin.
Hazırladığınız dolmaların üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirip biberlerin yarısına kadar su koyup orta ateşte kaynamaya bırakıp kaynayan dolmaları ocağın en küçük gözüne koyup altını kısıp ağzını kapatarak 45-50 dk pişirip ocaktan alın ve dinlendirip servis yapın.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails