26 Ekim 2016 Çarşamba

Lutenitsa (göçmen sosu)



Kahvaltı için nefis bir lezzet :)

Malzemeler:
-4 kg domates (ben bursa kullandım)
-2 kg kırmızı biber
-1 kg patlıcan (ben bostan kullandım)
-6-7 diş sarımsak
-2 çay bardağı sirke
-1 çay bardağı zeytinyağı
-tuz, kekik
Hazırlanışı: Domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin ve tencereye koyup kaynamaya bırakın.
Biberleri ve patlıcanları közleyip kabuklarını soyup rondodan geçirin.
Sarımsakları rendeleyin.
Kaynayan domateslere közleyip rondodan geçirdiğiniz patlıcan ve biberleri, sarımsakları,zeytinyağı, sirke, kekik ve tuzu ilave edip domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen sosu sıcakken kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatıp düz zemin üzerine ters çevirip soğuduktan sonra serin bir yere koyup istediğiniz zaman açıp kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun :) 


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails