11 Ekim 2016 Salı

Haşhaşlı Çubuk



Malzemeler:
-2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
-2000 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı sıvı yağ
-3 çorba kaşığı haşhaş
-2 çorba kaşığı sirke (üzüm sirkesi kullandım)
-1 çay kaşığı mahlep
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp düz zemin üzerinde elinizle yuvarlayarak kurşun kalem kalınlığına şerit yapıp iki ucunu birleştirip burgu şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpıp hazırladığınız çubukların üzerlerine sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :) 


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails