7 Ekim 2016 Cuma

Aşure



Gününüz aydın, neşeniz bol, işleriniz hayırlı, kazancınız bereketli olsun... Hayırlı Cumalar

Aşure günün de ömrümüz bereketlensin...  
Unutmayalım ki; Aşure bir ibadet değildir, yılın her vakti pişirilir. 
Önemli olan paylaşmaktır... Allah kabul etsin 

Malzemeler:
-2 su bardağı aşurelik buğday (geceden ıslatılmış)
-1 su bardağı fasulye (geceden ıslatılmış)
-1 su bardağı nohut (geceden ıslatılmış)
-1 kahve fincanı pirinç
-1 kase kuru kayısı  (doğranmış)
-1 su bardağı kuru üzüm
-1 çay bardağı kuş üzümü
-1 su bardağı fındık (kavrulmuş)
-1 su bardağı fıstık içi
-1 su bardağı badem (kabukları soyulmuş)
-2 adet elma (küçük küçük doğranmış)
-2 adet portakal kabuğu rendesi
-şeker
-su
Üzeri İçin:
-tarçın
-ceviz
-nar taneleri
-çekilmiş fıstık
-fındık
Hazırlanışı: Buğday,fasulye ve nohutu tencereye koyup üzeri geçene kadar su koyup 30dk haşlayıp pirinci ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Fındık fıstık ve bademi de kaynayan karışıma ekleyerek 10 dk daha kaynatın...
Elma üzümleri de ilave edip şekerini ekleyin ve 10dk daha kaynatıp kayısı portakal kabuğu rendesini ekleyip ocaktan alın..
Aşurenin kıvamına göre sıcak su takviyesi yapabilirsiniz...
Hazırlanan aşureyi servis kaselerine pay edip hafif ılıyınca üzerlerini tarçın ,fındık, fıstık ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın...


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails