Malzemeler:
-250gr taze kadayıf
-125gr eritilmiş tereyağı
İçi İçin:
-125gr eritilmiş tereyağı
İçi İçin:
- İri çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
Şerbeti İçin:
-2,5 su bardağı süt
-2 su bardağı şeker
-2 su bardağı şeker
Hazırlanışı: Şerbet için küçük bir tencerete süt ve şekeri koyup şeker eriyene kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
Derin bir kabın içerisine kadayıfları koyup elinizle didikleyip eritilip soğutulmuş tereyağını serpiştirip kadayıf ile yağı iyice harmanlayın...
Küçük kahve fincanına bir parça kadayıf koyup parmaklarınızla bastırıp üzerine bolca ceviz koyup bir parça daha kadayıf koyup kenarlardan taşanlarıda içe kapatıp parmaklarınızla iyice bastırıp fincandaki top kadayıfı tepsiye ters çevirin.
Derin bir kabın içerisine kadayıfları koyup elinizle didikleyip eritilip soğutulmuş tereyağını serpiştirip kadayıf ile yağı iyice harmanlayın...
Küçük kahve fincanına bir parça kadayıf koyup parmaklarınızla bastırıp üzerine bolca ceviz koyup bir parça daha kadayıf koyup kenarlardan taşanlarıda içe kapatıp parmaklarınızla iyice bastırıp fincandaki top kadayıfı tepsiye ters çevirin.
Kadayıflar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
(ben ters çevrilen top kadayıfların üzerlerine küçük parçalarda tereyağı koydum)
Önceden ısıtılmış 180 derecelik kadayıflar kızarana kadar pişirip ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti sıcak kadayıfların üzerlerine gezdirerek dökün.
Soğuyunca üzerlerini antep fıstığı ile süsleyip kaymak ile servis yapın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik kadayıflar kızarana kadar pişirip ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti sıcak kadayıfların üzerlerine gezdirerek dökün.
Soğuyunca üzerlerini antep fıstığı ile süsleyip kaymak ile servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder